background

Gerard Poot over ’t Jong:

Gepost op 10-11-2013 om 13:49 door Frank.

 

 

Toen Jan van Harten mij in september belde om eens te komen praten heb ik geen moment hoeven aarzelen.

Wat ontzettend leuk om weer aan de slag te gaan met ’t JoNg! Per slot van rekening heb ik al een hele mooie periode meegemaakt met dit orkest zo rond 1995 / 2000.

Tja, op dit moment iets minder in de strijkers (we spreken over najaar 2013) , enkele belangrijke blazers ontbreken (hobo, hoorn!) maar wat er wel zit aan blazers mag indrukwekkend genoemd worden!

Als warm voorstander – of beter pleitbezorger – van het begrip jeugdsymfonieorkest, waar ik het grootste deel van mijn leven mee en voor gewerkt heb, weet ik dat er altijd qua ledental en niveau schommelingen zijn bij deze orkesten.

Toch nog mee met de buitenlandse reis….voor veel oudere leden een laatste moment om nog even te genieten van het orkest waar ze jaren in gespeeld hebben. Maar na deze reis vertrekken er vaak een grote groep leden die inmiddels al de studentenleeftijd bereikt hebben.

Zo vaak meegemaakt en ook gezien bij andere orkesten, is niets bijzonders.

Gewoon weer van onderop opbouwen, een kwestie van lange adem hebben.

Zo zie ik nu ook deze situatie met ’t JoNg, momenteel te weinig strijkers, maar dan passen we het repertoire iets aan en gaan we hiermee aan de slag.

En…iedere JoNger is een wandelende ambassadeur van zijn orkest, dus aan de slag! Hoornisten en hoboïsten aanspreken, strijkers overhalen!

Jullie kunnen dit!

Ik ga aan de kant van de docenten aan de slag, heb inmiddels contacten met de docenten op De Kom en ben bezig om een structuur voor ’t JoNg Junior te ontwerpen samen met deze docenten.

Het wordt een mooie reis met deze beide orkesten, we gaan snel – als het kan – veel kleine optredens doen, om te laten zien dat we er nog zijn.

En dat we nog steeds een verrekt leuk orkest zijn!