background

Verslag Concertreis zaterdag

Gepost op 21-07-2013 om 20:14 door Frank.

Verslag zaterdag 20 juli 2013 

 

Drink een fles Smirnoff leeg binnen twintig minuten, wacht een uurtje en lees dan dit verhaal hardop voor de beste reisbeleving. Leg trouwens wel even een zakje klaar, anders wordt het dweilen…

 

Bonjour!

 

Gisteravond zijn de 18-plussers, plus nog wat 17-jarigen met schriftelijke toestemming in drievoud van hun ouders, gezellig samen de binnenstad van Parijs ingegaan. Hoe verantwoordelijk wij daarmee kunnen omgaan, bleek wel uit het feit dat we bijna allemaal op tijd terug waren, en dat we zelfs met meer mensen eindigden dan we begonnen! Helaas echter mocht Jet haar nieuwste aanwinst niet mee naar binnen nemen. Deze betreurde dit zeer, en storte zich in zijn alcoholverslaving. Ivor liet zich hierdoor inspireren en probeerde indruk op Jet te maken door zich bijkans in coma te zuipen. Jammer dat hij uiteindelijk niet naast Jet, maar naast Jaap in bed belandde… ach, dat is ook met een J…

 

‘s Ochtends zaten wij om half negen fris aan het ontbijt, dat wij ons weer prima lieten smaken. Daarna togen wij allen naar de bus om ons door Paulus te laten rondhobbelen door het idyllische dorpje. Het oorspronkelijke plan was om een concert te geven bij le Jardin de Tuileries, maar wegens de enorme hitte en nog wat andere kleinigheden kon dat helaas niet doorgaan. Gelukkig had onze reisleider geen alternatief plan, zodat onze eigen JoNgouders hun eigen organisatietalenten moesten aanspreken. En wat leverde dat op? EEN TOPDAG!

 

We kwamen aan bij een klein riviertje, waarop een aantal bateauxjes rondvoeren. Wij monsterden aan voor een klein tochtje over de Seine (dat schrijf je trouwens precies zo als je het uitspreekt) onder het genot van een flinke dosis zon en water. Even zwaaien naar de toeschouwers! Heerlijk was dat. Daarna hebben we weer gezellig geluncht op een veld du grasse waar het in de schaduw goed toeven was.

 

En dan… op naar de Sacre Coeur! Een flinke tocht naar boven over de trap, hoewel het in de lift ook geen pretje was… die nonnen van tegenwoordig laten mensen in een rolstoel niet eens meer voorgaan! Tsss… Boven aangekomen werden wij gelukkig aangenaam verrast door het prachtige uitzicht en de mooie kerk, en natuurlijk het gezellige Mont Martre, waar de nodige souvenirs werden aangeschaft.

 

Toen weer snel naar beneden (je gewoon laten vallen bleek de snelste optie) om op tijd in de bus te zitten, gelukt! Paulus was erg content met ons. Na een kleine siesta in het hotel gingen we naar een twijfelachtige Italiaan, waar Tjeerd grote bewondering oogste door maarliefst drie kilo eten in drie kwartier naar binnen te werken. Chapeau Tjeerd!

 

Hierna gingen we naar de in allerijl geimproviseerde Bonte Avondlocatie, namelijk het trottoir (we zijn tenslotte in Frankrijk) voor het hotel. Hier hadden we meer publiek dan bij het concert van gisteren! Jammer dat ze zo gierig waren, de opbrengst was niet om over naar huis te schrijven. Gelukkig was het niveau van de avond verder zeer hoogstaand, met als winnaar de Cupsong! Zij zijn te boeken voor al uw feesten en partijen.

 

Hoewel het een prachtige dag was, eindigen wij toch in mineur. Voor een aantal mensen was dit namelijk de Laatste Reis. Wij wensen hen een voorspoedige tocht naar… ja, waarnaar eigenlijk? Wij geloven wel dat er ‘iets’ is. Rust in vrede, we zullen jullie missen!

 

Nu raffelen we dit stukje verder even af, want het is bijna twaalf uur, en dan willen we de Eiffeltoren graag zien knipperen. Dat wordt hollen!

 

A demain, et bonne nuit!

Janneke, Karen en Linde