background

Geschiedenis

‘t Jong is opgericht in 1988. Aanvankelijk stond het orkest onder leiding van Jan Willem Terwen, in 1995 opgevolgd door Gerard Poot.In 2002 werd Hans Welle de dirigent. Sinds september 2013 is Gerard Poot weer terug als dirigent van ‘t Jong.

Het orkest speelt naast klassiek repertoire, muziek uit moderne musicals en filmmuziek. De binding aan het orkest is groot. Sommige leden blijven nog actief lid of invaller als zij al in een andere stad studeren. ‘t Jong is trots op de eervolle vermelding die het kreeg in het juryrapport van de Cultuurprijs 1999 voor het zomerconcert en in het juryrapport van 2000 voor de voorstelling “Voorbij is Voorbij” in samenwerking met het Cals College. In 2002 heeft het orkest bij de uitreiking van de Cultuurprijs Nieuwegein een derde prijs gekregen voor het project De Watergeest van A. Dvorak. In 2013 viert ‘t Jong haar 25 jarig jubileum. Er werd dit jaar flink uitgepakt met een spectaculair optreden in de grote zaal van de nieuwe Kom (het thuishonk van het orkest waar ook de wekelijkse repetities plaatsvinden) met medewerking van zangeres Suzan Seegers. Ook heeft dit jaar een concertreis naar Parijs plaatsgevonden met onder andere een optreden in Euro Disney.