background

Reizen

Hoogtepunten vormen onder andere de buitenlandse reizen: in 1993 een concerttournee naar Noorwegen samen met het NAS. In 1996 deelname aan het European Youth Music Festival in Hongarije en in 1998 de reis naar Tsjechië in verband met het 10-jarig bestaan. In de zomer van 2000 heeft het orkest een zeer succesvolle concertreis door het zuiden van Engeland gemaakt. Daarna in 2003 een vijfdaags bezoek in Duitsland. Daar hebben de Jongleden gespeeld onder het toeziend oog van Bach (Leipzig) en Händel (Halle). De reis naar Tsjechie in 2007 staat in vele geheugens gegrift: een serie prachtige concerten spreken nog steeds tot de verbeelding. In 2009 werd Berlijn en omstreken aangedaan. Vooral het optreden op het beroemde Alexanderplatz roept nog veel herinneringen op. In 2011 werd Oostenrijk  bezocht. In Salzburg, de geboortestad van Mozart, wisselde concerten en een aanvullend programma elkaar af. In 2013 ging ‘t Jong naar Brugge voor een prachtig concert in de Salvators Kathedraal. Deze reis werd voortgezet in Parijs met als hoogtepunt een spetterend optreden in Euro Disney.

Komende zomer gaat ‘t Jong een fantastische reis maken naar Zuid Engeland waarbij we zullen optreden op fantastische locaties. Hoogtepunt zal een optreden zijn in de Turner Sims Concerthall in Southampton samen met de Youth Concert Symfonia Southampton!