background

Vacatures

Wij zijn op zoek naar:

– pianist

– violisten

– altviolisten

– cellisten

– hoboist

– hoornist

die ons jeugdorkest komen versterken.

Heb je interesse? Mail naar kaat.oudesluijs@hetnet.nl of kom eens meespelen op onze repetitie iedere maandag van 17.30 uur tot 19.15 uur in De Kom.

Informatie

’t JoNg is een symfonie-orkest dat in 2013 al 25 jaar bestaat. Muzikanten van twaalf tot vijfentwintig jaar spelen een gevarieerd repertoire van film- tot klassieke muziek. We geven regelmatig concerten in de regio en we hebben in het voor en het najaar een studieweekend. Dit is altijd erg gezellig maar ook van belang om het orkest op een hoog niveau te houden. Regelmatig wordt er meegedaan aan muziekprojecten en concoursen, en eens in de twee jaar gaan we op tournee naar het buitenland. In 2013 ging het orkest naar Brugge en naar Parijs. Hoogtepunt van deze reis was ongetwijfeld ons spetterend optreden in Euro Disney. ’t JoNg repeteert elke maandag – van half zes tot kwart over zeven – in theater de Kom in Nieuwegein, maar de muzikanten, de dirigent en het organisatieteam komen uit de regio. Het orkest telt nu ongeveer vijfendertig leden en is onderdeel van theater en kunstencentrum De Kom.

Komende zomer gaat ‘t Jong een fantastische reis maken naar Zuid Engeland waarbij we zullen optreden op fantastische locaties. Hoogtepunt zal een optreden zijn in de Turner Sims Concerthall in Southampton samen met de Youth Concert Symfonia Southampton!

 

 

 

Geschiedenis

‘t Jong is opgericht in 1988. Aanvankelijk stond het orkest onder leiding van Jan Willem Terwen, in 1995 opgevolgd door Gerard Poot.In 2002 werd Hans Welle de dirigent. Sinds september 2013 is Gerard Poot weer terug als dirigent van ‘t Jong.

Het orkest speelt naast klassiek repertoire, muziek uit moderne musicals en filmmuziek. De binding aan het orkest is groot. Sommige leden blijven nog actief lid of invaller als zij al in een andere stad studeren. ‘t Jong is trots op de eervolle vermelding die het kreeg in het juryrapport van de Cultuurprijs 1999 voor het zomerconcert en in het juryrapport van 2000 voor de voorstelling “Voorbij is Voorbij” in samenwerking met het Cals College. In 2002 heeft het orkest bij de uitreiking van de Cultuurprijs Nieuwegein een derde prijs gekregen voor het project De Watergeest van A. Dvorak. In 2013 viert ‘t Jong haar 25 jarig jubileum. Er werd dit jaar flink uitgepakt met een spectaculair optreden in de grote zaal van de nieuwe Kom (het thuishonk van het orkest waar ook de wekelijkse repetities plaatsvinden) met medewerking van zangeres Suzan Seegers. Ook heeft dit jaar een concertreis naar Parijs plaatsgevonden met onder andere een optreden in Euro Disney.

 

Reizen

Hoogtepunten vormen onder andere de buitenlandse reizen: in 1993 een concerttournee naar Noorwegen samen met het NAS. In 1996 deelname aan het European Youth Music Festival in Hongarije en in 1998 de reis naar Tsjechië in verband met het 10-jarig bestaan. In de zomer van 2000 heeft het orkest een zeer succesvolle concertreis door het zuiden van Engeland gemaakt. Daarna in 2003 een vijfdaags bezoek in Duitsland. Daar hebben de Jongleden gespeeld onder het toeziend oog van Bach (Leipzig) en Händel (Halle). De reis naar Tsjechie in 2007 staat in vele geheugens gegrift: een serie prachtige concerten spreken nog steeds tot de verbeelding. In 2009 werd Berlijn en omstreken aangedaan. Vooral het optreden op het beroemde Alexanderplatz roept nog veel herinneringen op. In 2011 werd Oostenrijk  bezocht. In Salzburg, de geboortestad van Mozart, wisselde concerten en een aanvullend programma elkaar af. In 2013 ging ‘t Jong naar Brugge voor een prachtig concert in de Salvators Kathedraal. Deze reis werd voortgezet in Parijs met als hoogtepunt een spetterend optreden in Euro Disney.

Komende zomer gaat ‘t Jong een fantastische reis maken naar Zuid Engeland waarbij we zullen optreden op fantastische locaties. Hoogtepunt zal een optreden zijn in de Turner Sims Concerthall in Southampton samen met de Youth Concert Symfonia Southampton!

 

 

Repertoire

 1. Accolay Violin Concerto
 2. Barber of Seville
 3. B’Bye
 4. Dark Adventure
 5. Hook
 6. Immer kleiner
 7. Jesse Polka
 8. Light Cavalry Ouverture
 9. Nicole
 10. Persian Market Swing
 11. Pirates of the Caribbean
 12. Poet and Peasant Ouverture
 13. Rosamunde Ouverture
 14. Siciliënne and Ouverture
 15. Sunflower

Dirigent

 

Gerard Poot is sinds september 2013 dirigent van ‘t Jong en van ‘t Jong Junior.

Hij studeerde schoolmuziek aan het conservatorium in Zwolle en heeft zich in zijn studietijd al gespecialiseerd in het werken met Jeugdsymfonieorkesten.

In de afgelopen 30 jaar heeft hij vele jeugdsymfonieorkesten gedirigeerd, opgezet en begeleid. Daarnaast heeft hij 20 jaar een bedrijf gehad gespecialiseerd in repertoire voor amateur- en jeugdsymfonieorkesten.

De laatste jaren heeft Gerard zijn horizon verbreed en dirigeert hij nu ook koren en is te zien met eigen muziektheatervoorstellingen in theater en op scholen.

Op dit moment dirigeert hij in Almere (en Dronten) vier koren en zingt met dementerenden in diverse zorgcentra.

Ook is hij dirigent van het Barnevelds Kamer Orkest en het Juniorenorkest van het Domstad Jeugd Orkest.